جمهوری اسلامی ایران در همراهی با تصمیم کشورهای اسلامی و عرب و با ثبت مجدد تحفظ خود نسبت به راهکار دو دولتی در حل مساله فلسطین و رزیم اسرائیل، به قطعنامه آتش بس غزه در مجمع عمومی سازمان ملل رای مثبت داد.
مجمع عمومی سازمان ملل بامداد چهارشنبه (به وقت ایران) قطعنامه ای را با رای مثبت ۱۵۳ عضو خود تصویب کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه و همچنین آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا شده است.
به دنبال ناکامی شورای امنیت، مجمع عمومی سازمان ملل قرار است فردا سه شنبه 21 آذرماه قطعنامهای را در زمینه آتش بس در غزه تصویب کند. مصوبات مجمع عمومی الزام آور نبوده و ضمانت اجرایی ندارد.
زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران مجدداً خواستار توقف فوری تجاوز به غزه، توقف همه حمایتهای نظامی از رژیم متجاوز و اشغالگر و اجرای توقف پایدار و بادوام خصومتها است.
ایالات متحده آمریکا به عنوان عضو دائم شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را برای برقراری آتشبس در غزه برغم کسب ۱۳ رای موافق در این شورا وتو کرد. نشست اضطراری شورای امنیت به درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل تشکیل شده بود.
امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل بار دیگر اتهامات بی اساس آمریکا را علیه تهران رد کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران هرگز در هیچ اقدام یا حمله ای علیه نیروهای نظامی آمریکا در سوریه یا نقاط دیگر دست نداشته است.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سهشنبه اعلام کرد که از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ تاکنون، بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی در این کشور کشته شدهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اقدام سیاسی برخی کشورهای غربی در تصویب قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل را بی ارزش و مردود دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نظام مبتنی بر مردم سالاری دینی است و همواره در امر ارتقای حقوق بشر جدی بوده است.
شورای امنیت سازمان ملل سرانجام پس از گذشت ۴۰ روز از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، قطعنامه وقفه بشردوستانه ای را تصویب کرد که در آن ضمن دعوت به توقف درگیری ها برای ارسال کمکهای بشردوستانه، از حماس خواسته شده که فورا و بدون قید و شرط همه اسراء را آزاد کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه گفت که از ایران خواسته است حماس را برای آزادی اسرا متقاعد کند و حزب الله لبنان را از ورود به درگیری باز دارد.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با بیان اینکه ما رابطه سازندهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و دبیرخانه این نهاد داریم که هدف آن حلوفصل مسائل باقیمانده است، گفت: هنگام پرداختن به برنامه هستهای صلح آمیز ایران، حقایق نباید تحریف یا به صورت انتخابی ارائه شوند.
دبیرکل سازمان ملل هشدار داد: بحران انسانی در نوار غزه به یک «بحران بشریت» تبدیل شده است. کابوس غزه بیش از یک بحران انسانی، بلکه یک بحران برای بشریت است.
مجمع عمومی سازمان ملل پیشنویس قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی در مورد درگیریهای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی را تصویب کرد و خواستار آتشبس بشردوستانه فوری و توقف خصومتها در غزه شد. تصویب این قطعنامه شکست دیپلماتیک برای اسرائیل و آمریکاست.
روسیه و چین از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل علیه پیش نویس قطعنامه آمریکا در مورد غزه استفاده کردند.نماینده روسیه از اینکه شورای امنیت پس از گذشت 19 روز از بمباران متوالی غزه نتوانسته است قطعنامه ای صادر کند انتقاد کرد.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل با اشاره به حمایت ایران از گروههای مقاومت در منطقه با بیان اینکه «ایالات متحده آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست » با طرح اتهامات علیه ایران گفت: اگر ایران یا نیروهای نیابتی اش به ما حمله کنند به سرعت و قاطعانه از امنیت خود دفاع می کنیم.
وزیر امور خارجه در دیدار همتای ارمنستانی در نیویورک گفت: قرهباغ را بخشی از جمهوری آذربایجان میدانیم، ولی اختلافات باید از طریق سیاسی و گفتوگو حل و فصل شود. جمهوری آذربایجان دیروز سهشنبه از آغاز عملیات نظامی در منطقه قره باغ خبر داد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی ۲۰۲۳ سازمان ملل با اشاره به آموزههای قرآن کریم بهعنوان کتاب آخرین پیامبر خدا، توجه به ارزشهای والایی که انسان را بهسوی کمال سوق میدهد، تضمینکننده آینده بشریت دانست.